Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Aντιλήψεις που συγκρούονται..

     Σχολιάζει ο Απόστολος Πουτουλούδης      

Μετά το πρωινό καφεδάκι, σκέφτηκα, καιρός για λίγη κιθαρίτσα.
Έλα όμως, που ο δαίμων παραμονεύει...Μοιάζει ανίκητος!
Επιζητά μάχη!..Και άντε πάλι, απ΄ την αρχή!
Αν και οι συνέπειες είναι γνωστές, λες, δεν πειράζει! Για ακόμη μια φορά, ας κάνουμε μια προσπάθεια να τον αποκεφαλίσουμε...Σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δικό μου..
Για να ισορροπήσεις ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα είναι δύσκολο, πρέπει να διαλέξεις!
Αυτού του είδους ΄΄ισορροπία ΄΄, είναι κακός σύμβουλος για την ψυχική υγεία. Δεν μιλάμε για πνευματική και συναισθηματική ισορροπία, που είναι απαραίτητη, αλλά για την επιλογή που πρέπει να κάνεις, ανάμεσα σε αντιλήψεις που συγκρούονται..

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Ελληνοτουρκικά

Σχολιάζει ο Απόστολος Πουτουλούδης            

Ας γράψουμε και λίγα λόγια για τα Ελληνοτουρκικά...γιατί μετά και τον αποκλεισμό απο την Μπεσίκτας, δεν μας μένουν και πολλά περιθώρια ειρηνικής συνύπαρξης....
Πέρα από το χιούμορ, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή δεν λέει να εξομαλυνθεί.
Κατ΄ αρχάς να πω, το ερέθισμα το πήρα από ένα E- Mail που πήρα, με τις σχετικές ανησυχίες ενός αγαπητού φίλου, για τυχόν παγκόσμια σύρραξη, για όσα διαδραματίζονται τριγύρω μας, αλλά και από το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου, ΄΄Ματωμένα χώματα΄΄, που συχνά το ξεφυλλίζω και διαβάζω για τον ξεριζωμό των Ελλήνων απο τις προγονικές τους εστίες. Ματωμένη ιστορία, που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε, όσα χρόνια και αν περάσουν!  Όχι για να ξαναζήσουμε τη φρίκη του πολέμου, αλλά για να διδασκόμαστε απο τα λάθη του παρελθόντος...Και όπως λέει και η ίδια η συγγραφέας: Να μην ξεχνούν οι παλιοί, να βγάλουν σωστή κρίση οι νέοι.

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Σταματήστε την ιδιωτικοποίηση του νερού

 Το email το έλαβα απο τον φίλο μου, Ανδρέα Stache, ως επιστολή - φήφισμα  διαμαρτυρίας, προς τον Υυπουργό Οκονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble και τον Προέδρο της ΕΕ, Jean-Claude Juncker.
Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα – Σταματήστε την ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα.
Πρωτοβουλία της WeAct , διαδραστικής πλατφόρμας κίνησης πολιτών, για μια κοινωνία δίκαιη, περιβαλλοντικά βιώσιμη και ειρηνική κοινωνία.

Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να ιδιωτικοποιήσει  τις δυο υπηρεσίες διαχείρησης  νερού (ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ) στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Η οργή είναι μεγάλη και η αντίσταση αυξάνεται.
Προσωπικά δεν γνωρίζω, αν είναι μνημονιακή υποχρέωση η ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα. Εκείνο πού με νοιάζει, είναι να παραμείνει η παροχή νερού ανθρώπινο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα. Η διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του νερού στη χώρα μας, πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτη.
Ζούμε σε παρατεταμένη περίοδο κρίσης και κάθε επιβάρυνση σε βάρος του καταναλωτή, θα ήταν δυσβάσταχτη.
Στη αρχή, το βαφτίζουν περιβαλλοντικό κόστος και μετά τρέχα γύρευε...