Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Κούβα, muchas gracias!

Όταν ήμασταν μικρά παιδιά και συζητούσαμε με τον αδελφό μου για ταξίδια και για τόπους που κάποτε πρέπει να επισκεφθούμε, όταν μεγαλώσουμε, θα είναι οπωσδήποτε το νησί της Καραϊβικής, η Κούβα.


Κούβα, Βαραδέρο
Όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και οι συνθήκες το επέτρεπαν, βάλαμε το σχέδιο μας σε εφαρμογή.
Το ταξίδι θα το κάναμε μόνοι μας, χωρίς φίλους και φίλες, έτσι όπως το είχαμε προσχεδιάσει απο την παιδική μας ηλικία και δεν θα αλλάζαμε με τίποτα την απόφαση μας... και ελπίζω να ακολουθήσουν στο μέλλον κι άλλα.

                           
 Περιγράφει η Μάρθα Πουτουλούδη

Το πρόγραμμα το επιλέξαμε οι ίδιοι, για να νιώσουμε και να βιώσουμε όσο γίνεται καλύτερα τον παλμό και την μαγεία της χώρας, για την οποία τόσα έχουμε ακούσει, αλλά και τον ρυθμό της κουβανέζικης μουσικής. Να προλάβουμε να την δούμε πριν οι Αμερικανοί τουρίστες και οι επιχειρηματίες  αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της..
Σχεδιάσαμε στο χάρτη την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε, κλείσαμε ξενώνες και ξενοδοχεία για διανυκτερεύσεις, όπως επίσης και τα λεωφορεία που θα μας μετέφεραν. 
Η προετοιμασία πρέπει να γίνει απο πρίν, καθώς τα μέσα μεταφοράς δεν είναι ακόμη οργανωμένα στο βαθμό που έχουμε συνηθίσει στις ευρωπαικές χώρες. Για τις μετακινήσεις με λεωφορεία, επιλέξαμε την ιστοσελίδα της Viazul: http://www.viazul.com/. Οι τιμές δεν είναι απαγορευτικές και μπορείτε να γλιτώσετε αρκετά χρήματα αν τα ετοιμάσετε μόνοι σας. 

Για το ταξίδι στην Κούβα, σε περίπτωση που την επισκεφθείτε, χρειάζεστε διαβατήριο που να έχει ισχύ 6 μήνες απο την ημερομηνία εισόδου, βίζα και μια επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια. Συγκεκριμένα εμβόλια δεν χρειάζονται. Αυτά που πρέπει να προσέχετε είναι το νερό της Κούβας που δεν πίνεται, τα ωμά λαχανικά και τους ψύλλους της άμμου. Για τα εξωπαράσιτα της άμμου, που προκαλούν σοβαρές δερματικές μολύνσεις, καλό είναι να συμβολευτείτε τον γιατρό σας. Στο άρθρο του φίλου μας, Γιάννη Αρβανιτάκη υπάρχουν πληροφορίες, τι ακριβώς είναι η νόσος των  ψύλλων της άμμου και πως μπορείτε να προστατευτείτε..αν σας ενδιαφέρει κλικ στην διεύθυνση: https://iarvan-hellas.blogspot.de/2018/04/blog-post.html
Τα υπόλοιπα εξαρτώνται απο την φαντασία και τη θέληση σας. 
Καλό είναι επίσης να επιλέξετε μια εποχή που δεν έχει βροχές και τυφώνες. Εμείς, αφού συμβουλευτήκαμε και τους οικογενειακούς μας φίλους, Γιάννη και Kathleen Αρβανιτάκη, που την έχουν επισκεφθεί, επιλέξαμε το τέλος Μαρτίου, καθώς οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές για τουρισμό.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

"On Off

"On Off " 

Φεύγει η ζωή

Την κοιτώ με απάθεια

την ξεχνώ

όπως το φώς κάθε που βγαίνω απ το μπάνιο.

Το κοιτώ απορημένη.

- μα αφού το έκλεισα, λέω μέσα μου


























και το μέσα μου γίνεται επαναλαμβανόμενη ηχώ

το έκλεισα

το έκλεισα

το έκλεισα

on off

off

off

ουφ

ουφ

φτου ξελεφτερία και χαπυ μπερθντει βρε!



14 του Απρίλη 2018 22:30
Έλσα Καραμπάτσα   

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Η έξαρση βίας

Σχολιάζει ο Απόστολος Πουτουλούδης

Αντιμέτωποι με την βία στην χώρα μας..
Δραματικές στιγμές ζεί 52χρονος στην Κηφισιά όταν κακοποιοί τον τραυμάτισαν σοβαρά ..
Δεν είναι φυσικά το πρώτο και ούτε θα είναι το τελευταίο περιστατικό βίας, όπως φαίνεται...
Θα μπορούσε να είναι κάποιος απο εμάς, αλλά δεν είναι!..Ευτυχώς θα πουν οι περισσότεροι!..Όμως κανένας δεν ξέρει? Ίσως αύριο, κάποιοι γνωστοί μας να βιώσουν κάτι παρόμοιο ή ακόμη και εμείς οι ίδιοι...?
Τα φαινόμενα βίας καθημερινά. Οι σημερινές κοινωνίες βρίσκονται αντιμέτωπες με καταστάσεις μη διαχειρίσημες. Διαρκείς και επαναλαμβανόμενες σκηνές βίας και ανομίας που προσβάλλουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια.
Αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ενδοοικογενειακή, σχολική και ρατσιστική βία, μίσος, εκφοβισμοί, εκβιασμοί, καταστροφές δημοσίων κτιρίων και ιδιωτικών περιουσιών, οργανωμένο έγκλημα, οπλοφορία ...
Απ΄ όλα έχει ο μπαξές..τι να πρωτοδιαλέξουμε?
Πολλά τα αίτια.. θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κοινωνικές ανισότητες, την κρατική αδιαφορία, τον φανατισμό, την απαξίωση της ζωής, την παιδεία , τον τρόπο ζωής, την καταναλωτική κοινωνία, τα κοινωνικά δίκτυα, την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης και ατιμωρησίας..θα βρίσκαμε πάρα πολλά..
Δίκαιες κοινωνίες δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν ποτέ! Μακάρι να υπήρχαν!
Οι νόμοι όμως, πρέπει να εφαρμόζονται άμεσα και χωρίς να ψάχνουμε διακιολογίες μόνο στα κοινωνικά αίτια.
Πρέπει να καταλάβουμε πως ένα απο τα μεγαλύτερα κοινωνικά αγαθά του πολίτη είναι και η ασφάλεια. Η ευθύνη είναι όλων μας.
Φανταστείτε σε μια οικογένεια ο σύζυγος, με ΄΄παιδεία΄΄, ο οποίος κατέχει και μια δήθεν ΄΄κοινωνική θέση΄΄ στα μάτια άλλων, να χρησιμοποιεί βία στη γυναίκα του ή στα παιδιά του και να τον δικαιολογούμε ψάχνοντας τα αίτια στην τραυματική - παιδική του ηλικία ή στις δυσλειτουργίες του.. Ο κάθε άνθρωπος είναι και οι υπόλογος των πράξεων του..Υπόλογη είναι και η πολιτεία που τον ανέχεται..
Τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών πρέπει να προστατεύονται..΄΄Τελεία και παύλα΄΄!