Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Η ξυλοκόπος, το κορίτσ΄ με τα μπλού, το ζλάπ΄ι και ο πλατύποδας

Σχολιάζει ο Απόστολος Πουτουλούδης

Ποτέ δεν χάλασα χατίρι σε φίλο μου! Γι΄ αυτό και δεν αρνήθηκα την οπτικοποίηση της εικόνας που μου υπέδειξε ο Κώστας. Το έκανα με μεγάλη χαρά! Έκανα μόνο ορισμένες προσθήκες, να ταιριάζει με την ιστορία της θρακιώτικης τηλεοπτικής σειράς που θα σας αφηγηθώ..



Θα σας  αφηγηθώ μόνο την τελευταία σκηνή της  θρακιώτικης σειράς, που είνι κι η πιο δραματική και παίζεται με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό, ακόμη και στην Ινδία, καθώς ανειλημμένες υποχρεώσεις (να φτιάξω λουκάνκα, να τραγδήσω με τον φίλο μ΄ που μοιάζει τον Weihnachtsmann (Αϊ-Βασίλ΄ς), αλλά και ένα ταξίδι στο  Μπρόντγουεϊ), δυσκολεύουν την κατάσταση για το επόμενο διάστημα. 
Τίτλος της σειράς, "Η ξυλοκόπος, το κορίτσ΄ με τα μπλού, το ζλάπ΄ι και ο πλατύποδας". 
Θα μεταφερθεί στην ελληνική τηλεόραση το καλοκαίρι και με θρακιώτικους υπότιτλους. Υπομονή μέχρι τότε!
Στο Μπρόντγουεϊ θέλουν να βοηθήσουμε σε μια υπερπαραγωγή μι πλιά. Έχει λένε πρόβλημα ο πρωταγωνιστής, ένας τσιρτσιλιάνκους. Δεν κουτσιλάει και είπαν να πάρω κι την φιλενάδα μ΄, που ξέρει απο τέτοια. Δεν της το είπα ακόμη! Θα της το πω με του μαλακό, μην έχουμε κανένα επεισόδιο. Ποτέ δεν ξέρς, τι μπορεί να πάθει άνθρωπος απ΄τ΄χαρά τ΄?
.. Βρισκόμαστε στο δάσος, όπου εξελίσσεται το τελευταίο μέρος της τραγωδίας. Η ξυλοκόπος σκέφτιτι αν πρέπει να πιτσοκόψ΄ το ζλάπ΄ι. Ο πλατύποδας θέλει οπωσδήποτε να το τεμαχίσι. Το κορίτσ΄ με τα μπλού κλαίει και οδύρεται. Παρακαλάει την ξυλοκόπο, να μην κομματιάσι τον φίλο τσ΄!..Δεν αντέχει άλλο να βλέπει. Φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση. Φήμες λέν΄, ότι ρίθκι στο ποτάμ΄, άλνοι πάλι, πως κλείσκι σε μαναστήρ΄ και άλνοι πως πήγε στ΄ Γερμανία. Την είδιαν λέν΄ στην Στουτκάρδη να τραγδάει σε παιδούδια. Άμα ισχύει το τελευταίο, θα βαλάντωσαν στο κλάμα τα καημένα απ΄τα μοιρολόγια. Δεν έμαθι ποτές ότι  το ζλάπ΄ι ζεί! Ναι, ναι, ζεί! Τ΄ άφκαμι ελεύθερο.. στο τέλος το λυπήθκαμι!  Παρακάλισι κι γναίκα τ΄, γιατί φοβόταν να ζήσει μοναχή..Τι να κάνουμι, άνθρωποι είμαστι κι εμείς..Πήραμε βεβαίως κι απ΄τ΄ γναίκα τ΄, το κάτι τις..
Και έτσ΄ι, αγοράσαμε μπρούσκο κρασί, ξύλα για το τζιάκ΄ι και τώρα ξεκουράζουμιστιιι..
Πρέπει όμως να σταματήσω επειγόντως, με ειδοποιούν απ΄του κουντρόλ, πως η φιλενάδα μ΄ κατούρσι τα βρακιά τς απο τα γέλια.
Αυτό δεν είναι τίποτα! Την προηγούμενη φορά που έγραψα σενάριο, 200 νοματαίοι τσιρλίσκαν. Αμάν έκαναν να τς συνεφέρουν! Πάω γρήγορα, γιατί μ΄έπιασι κι μένα ένα σφίξμο αχαμνό..
Να χαμογελάτε στη ζωή σας! Να ζήστε καλά κι μείς καλύτερα!
Πρωταγωνίστησαν
Ξυλοκόπος: Στέλλα- Περιστέρα Παλάζη
Το κορίτσ΄ με τα μπλού: Μαρία Σιδηρά
Το ζλάπ΄ι: Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης
Πλατύποδας: Απόστολος Πουτουλούδης
Σενάριο και τα λοιπά: Αποστολάριος, όπως λέμε Σακελλάριος, Βελισσάριος..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου