Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Για τα τερλίκια ρε γ@...ο;

Σχολιάζει ο Απόστολος Πουτουλούδης
Αν σε αυτήν την χώρα υπήρχε ίση μεταχείρηση για όλους, χωρίς διακρίσεις, αν?

Αν σε αυτήν την χώρα η εφαρμογή των νόμων γινόταν χωρίς εξαιρέσεις, αν?
Αν σε αυτήν την χώρα δεν ευνοούνταν οι δυνατοί και δεν αδικούνταν οι αδύνατοι, αν?
Αν σε αυτήν χώρα δεν περιφρονούσαν τον κόπο των τίμιων ανθρώπων, αν?
Αν σε αυτήν την χώρα μπορούσαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι γέροντες, αν?
Αν σε αυτήν την χώρα δεν υπήρχαν πολιτικοί να μας δουλεύουν ψιλό γαζί, αν?
Αν, αν, αν, αν ..θα μπορούσαμε να βάλουμε εκατοντάδες αν?..ίσως τότε, κάτι να καταλαβαίναμε..
Πόσο περήφανοι θα νιώσαν ορισμένοι, που εφάρμοσαν κατά γράμμα όσα ορίζει ο νόμος και να συλλάβουν μια γυναίκα 90 χρονών, που είχε το θράσος, ήκουσον ήκουσον, να πουλήσει τερλίκια στον δρόμο...
Επειδή και οι μανάδες μας στη ζωή τους πούλησαν, άλλες αυγά, άλλες τυριά, άλλες λίγο σιτάρι, για να μπορέσουν να δώσουν τον οβολό τους στα εγγόνια τους, θα τους έλεγα, πως νιώθουμε το ίδιο ένοχοι για την εκτροπή της οικονομίας μας!

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Martina Stamatia Seidel-Kontoú

Γράφει η Martina Stamatia Seidel-Kontoú

Martina είναι το χαϊδευτικό μου όνομα και Σταματία το βαπτιστικό μου. Seidel(Ζάηδελ) το επίθετο του μακαρίτη γερμανού συζύγου μου και Κοντού το πατρικό μου επίθετο.
Eίμαι συγγραφέας γερμανικής γλώσσας και παράλληλα ασχολούμαι με τη φωτογραφία. Στην ελληνική γλώσσα δυσκολεύομαι δυστυχώς πάρα πολύ, διότι έφυγα πιτσιρικούλα για Γερμανία (μόλις είχα τελειώσει το δημοτικό  σχολείο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας) απ΄ όπου και κατάγομαι. Τώρα έφθασα ήδη στά 70 και ακόμα είμαι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Εδώ σπούδασα στα νιάτα μου - καθώς ανακάλυψα το ποιητικό μου ταλέντο - μερικά εξάμηνα λογοτεχνίας. (Absolventin der Hamburger Axel Anderson Fernstudium-Akademie). Έγινα μέλος διαφόρων συγγραφικών συλλόγων και σωματείων, λαμβάνοντας μέρος σε συγκεντρώσεις εργασίας και σε αμέτρητες ποιητικές εκδηλώσεις σε όλη την Γερμανία. Θέλω να πιστεύω με επιτυχία! Πάντως μολύβι και τεφτέρι δεν λείπουν ποτέ από τα χέρια μου, μα ούτε κι η φωτογραφική μηχανή. Το ένα συμπληρώνει το άλλο, όπως συνήθως και στις αναρτήσεις μου στο  Facebook.





 Να γιατί έγινα συγγραφέας, που είναι και η κυριότερη αποστολή της ζωής μου, όχι βέβαια για να καζαντίσω, ούτε σκοπό έχω να γίνω διάσημη, αλλά μόνο και μόνο για να προσφέρω ευρύτερα στην κοινωνία, αλλά και στον μεταγενέστερο κόσμο, κάτι το ίσως ωφέλιμο από την πηγή της αισιόδοξης γνώσης μου. Το ίδιο ισχύει και για κάθε μου φωτογραφία.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

«γονέας 1» και «γονέας 2»

Σχολιάζει ο Απόστολος Πουτουλούδης
Μεταφέρω κάποιες σκέψεις ως γονιός 2..


Κατ΄ αρχάς να ξεκαθαρίσω, ποσώς μ΄ενδιαφέρει πως θα χαρακτηριστώ σε ένα δημόσιο έγγραφο που δεν αλλάζει την ουσία των πραγμάτων.
Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!..άρα όπως και αν σε χαρακτηρίσουν, όποιον τίτλο κι αν σε δώσουν η ουσία δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ! Ας μην φοβούνται λοιπόν οι φίλες/οι , ότι καταργούνται οι λέξεις πατήρ και μήτηρ..
Πήρε φωτιά το διαδίκτυο (περισσότερο στην Ελλάδα) σχετικά με την απόφαση του Εμανουήλ Μακρόν να ταράξει τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, καταθέτοντας τροπολογία που αφορά τα δημόσια έγγραφα, όπως είναι στις αιτήσεις εγγραφής σε σχολεία.όπου αντί για «πατέρας» και «μητέρα» θα αναγράφεται «γονέας 1» και «γονέας 2».
Το μέτρο έρχεται σε συνέχεια του νόμου του 2013 για την νομική ισότητα των γάμων ανάμεσα σε ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια και δεν είναι είναι τίποτα περισσότερο από μια νομική ρύθμιση που λαμβάνει υπόψην και άλλες παραμέτρους
Σε μια χώρα που υπάρχουν διάφορες μορφές οικογένειας, σε μια χώρα που δεν φοβάται να ξεφύγει από στερεότυπα, σε μια χώρα με διαφορετικά μοντέλα οικογένειας δεν αποτελούν ταμπού , σε μια χώρα που ξεφεύγει από όσα επιτάσσουν οι κοινωνικές νόρμες, σε μια χώρα που ενδιαφέρεται για τα παιδιά και τις ανάγκες τους, ήταν απολύτως φυσικό να έρθει και η τροπολογία.
Η οικογένεια ως κοινωνική κατασκευή έχει ξεφύγει προ πολλού από τα στενά όρια της βιολογικής συγγένειας.


Αξίζει επίσης να διαβάσετε και το άρθρο του φίλου, Ιωάννη Αρβανιτάκη για το θέμα στον παρακάτω σύνδεσμο..
https://iarvan-hellas.blogspot.com/2019/03/1-2.html?fbclid=IwAR3kkctT0b267GveZ6jD2FauIYkLzjOHpfgMfmTLpvO-E0VChbseCJeREOs