Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

«γονέας 1» και «γονέας 2»

Σχολιάζει ο Απόστολος Πουτουλούδης
Μεταφέρω κάποιες σκέψεις ως γονιός 2..


Κατ΄ αρχάς να ξεκαθαρίσω, ποσώς μ΄ενδιαφέρει πως θα χαρακτηριστώ σε ένα δημόσιο έγγραφο που δεν αλλάζει την ουσία των πραγμάτων.
Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!..άρα όπως και αν σε χαρακτηρίσουν, όποιον τίτλο κι αν σε δώσουν η ουσία δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ! Ας μην φοβούνται λοιπόν οι φίλες/οι , ότι καταργούνται οι λέξεις πατήρ και μήτηρ..
Πήρε φωτιά το διαδίκτυο (περισσότερο στην Ελλάδα) σχετικά με την απόφαση του Εμανουήλ Μακρόν να ταράξει τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, καταθέτοντας τροπολογία που αφορά τα δημόσια έγγραφα, όπως είναι στις αιτήσεις εγγραφής σε σχολεία.όπου αντί για «πατέρας» και «μητέρα» θα αναγράφεται «γονέας 1» και «γονέας 2».
Το μέτρο έρχεται σε συνέχεια του νόμου του 2013 για την νομική ισότητα των γάμων ανάμεσα σε ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια και δεν είναι είναι τίποτα περισσότερο από μια νομική ρύθμιση που λαμβάνει υπόψην και άλλες παραμέτρους
Σε μια χώρα που υπάρχουν διάφορες μορφές οικογένειας, σε μια χώρα που δεν φοβάται να ξεφύγει από στερεότυπα, σε μια χώρα με διαφορετικά μοντέλα οικογένειας δεν αποτελούν ταμπού , σε μια χώρα που ξεφεύγει από όσα επιτάσσουν οι κοινωνικές νόρμες, σε μια χώρα που ενδιαφέρεται για τα παιδιά και τις ανάγκες τους, ήταν απολύτως φυσικό να έρθει και η τροπολογία.
Η οικογένεια ως κοινωνική κατασκευή έχει ξεφύγει προ πολλού από τα στενά όρια της βιολογικής συγγένειας.


Αξίζει επίσης να διαβάσετε και το άρθρο του φίλου, Ιωάννη Αρβανιτάκη για το θέμα στον παρακάτω σύνδεσμο..
https://iarvan-hellas.blogspot.com/2019/03/1-2.html?fbclid=IwAR3kkctT0b267GveZ6jD2FauIYkLzjOHpfgMfmTLpvO-E0VChbseCJeREOs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου