Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

6000 ευρώ, αλλιώς κουρτσούδ΄ι γιόκ!


Γράφει ο Απόστολος Πουτουλούδης
Bildergebnis für foto cartoon hochzeit mit geldΚάποτε έγραψα για το δράμα των Γιεζίντι, τις σφαγές, τους βιασμούς, την σκλαβιά, τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες. Αρκετοί τα κατάφεραν με διάφορους τρόπους να βρούν καινούργιες πατρίδες, εργασία και να γλυτώσουν από την φρίκη του πολέμου.. Οι παραδόσεις όμως και οι συνήθειες δύσκολα χάνοναι! 
Πριν λίγες μέρες μου ανέφερε ένας Γιεζίντι πως βρήκε το κορίτσι των ονείρων του και πως θα παντρευτεί μια κοπελίτσα που διαμένει στο Βέλγιο με την οικογένεια της. Μου έδειξε μάλιστα και φωτογραφίες, ενώ το πρόσωπο του έλαμπε από ευτυχία. Δεν ρώτησα περισσότερα, απλά του ευχήθηκα να έχουν αγάπη και χαρούμενες στιγμές στην κοινή ζωή τους.
Όπως ορίζουν τα έθιμα τους, ο γάμος χρειάζεται και την έγκριση των οικογενειών, αλλιώς μένεις με την όρεξη..Το χέρι το ζητάει ο πατέρας του γαμπρού από τον πατέρα της κοπελιάς. Εφόσον συναινεί ορίζεται η ημερομηνία και μετά τα υπόλοιπα... και κάπως έτσι ορίστηκε και ο γάμος, σε δυο εβδομάδες από σήμερα!.
Έλα όμως που σήμερα τον συνάντησα κατσούφη..
-Tι έγινε βρε υποψήφιε γαμπρέ?
-Άστα να πάνε! Ο πατέρας της με πήρε τηλέφωνο και μου ζητάει 6000 ευρώ για να μου δώσει την κόρη του, αλλιώς κουρτσούδι γιόκ!
Τον συμβούλεψα να κάνει την επανάσταση και να πάρει το κορίτσι χωρίς να δώσει τίποτα..Μπα μου λέει, θα τον δώσω τώρα 4000 χιλιάδες και σιγά σιγά τα υπόλοιπα, άλλωστε έτσι γίνεται στα μέρη μας.
-Ναι αλλά στα μέρη σας θα έδινες, άντε δυο αμνοερίφια!
Ξανακατσούφιασε!
Ζήτησα να μάθω περισσότερες πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση της νύφης. Μου ανέφερε πως ζουν στο Βέλγιο, είναι 11μελής οικογένεια, ο πατέρας δεν εργάζεται λόγω τεμπελιάς και πονηριάς και ζουν από τις επιδοτήσεις του Βελγικού κράτους, περίπου 4000 ευρώ, όπως μου ισχυρίστηκε. Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για τα ποσά που παίρνουν οι πρόσφυγες, να ξεκαθαρίσω πως τα χρήματα που παίρνει κάποιος πρόσφυγας, αν πάρει παραμονή, είναι περισσότερα από κάποιον πρόσφυγα που ζει σε δομές φιλοξενίας. Η αναγνώριση ασύλου, άρα και η παραμονή σημαίνει πλήρη δικαιώματα, δηλ. πρόσβαση στα κοινωνικά επιδόματα εφόσον δεν μπορεί να βρεί δουλειά.
Στη Γερμανία καλύπτονται τα έξοδα ενοικίασης και θέρμανσης και ο καθένας παίρνει το ποσό των 446 ευρώ για φαγητό και έξοδα.
Διάφοροι μύθοι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για δήθεν τεράστια ποσά που παίρνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Κατά αρχάς να πούμε πως τα χρήματα προέρχονται από το ευρωπαϊκό ταμείο, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας και το ποσό που αντιστοιχεί είναι 90 ευρώ μηνιαίως για αυτόν που ζεi στην Μόρια και διαμορφώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και μπορεί να φτάσει τα 550 ευρώ για επταμελή οικογένεια.
Το έχω πεί πολλές φορές, κάθε άνθρωπος δικαιούται ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία. Φυσικά πρέπει και ο ίδιος να σέβεται τις καθολικές κοινωνικές αξίες και τους νόμους ενός κράτους.
Έλα όμως που δεν συμπεριφέρονται όλοι έτσι. Δεν κάνω ανάλυση, απλά συγκρίνω άλλες εποχές, τους δικούς μας γονείς, που όταν μετανάστευσαν, έπιαναν τις πέτρες και τις έστιβαν, σε όποιο μέρος της γης κι αν βρισκόταν! Άλλα χρόνια, άλλες νοοτροπίες!

Είχε πρόσφατα γράψει ο Γιάννης για συγκοινονούντα δοχεία και προσέγγισε το θέμα ενός πρόσφυγα από τις εμπόλεμες περιοχές από τέσσερις διαφορετικές οπτικές γωνίες...για περισσότερα..
https://iarvan-hellas.blogspot.com/2019/12/blog-post.html?fbclid=IwAR2fQZqWEPSmXgRZ6v01LTkTbmXBNGtGClTUfMfQHM4NOcep87UsGqiHMpQ#more

Τούτες τις μέρες ζούμε μια έκρυθμη κατάσταση στον Έβρο. Δύσκολες στιγμές ζουν και οι νησιώτες μας που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος από την προσφυγική / μεταναστευτική κρίση.
Πολλά πρέπει να αλλάξουν, πολλά πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες.
Πρέπει να καταλάβουμε πως η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και πως ο ανθρωπισμός έχει τα όρια του!
Ζω σε μια χώρα βιομηχανική που είχε πρόβλημα δημογραφικό. Οι κρίσεις την βοήθησαν να λύσει αρκετά προβλήματα με φτηνά εργατικά χέρια και όταν βολεύτηκε, πολύ απλά σφάλισε την πόρτα..
Δημογραφικό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Ελλάδα. Δεν είναι χώρα βιομηχανική, αλλά θα μπορούσε να ενσωματώσει κάποιους πρόσφυγες στην Ελληνική κοινωνία, αν και οι ίδιοι το θελήσουν. 
Σκεφτείτε πόσα χωριά ερημώνουν, πόσα ακατοίκητα σπίτια υπάρχουν, πόσα σχολεία έχουν κλείσει? Η ενσωμάτωση- αφομοιώση προσφύγων από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση ήταν προς όφελος μας. 

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα σύνορα και να διαχειριστούμε με νηφαλιότητα το προσφυγικό, με ανθρωπισμό και χωρίς ακρότητες!



3 σχόλια:

  1. Γεια

    Έχετε μόλις βγει από την τράπεζά σας τον τελευταίο καιρό και δεν υπάρχει πού αλλού θα μπορούσατε να πάρετε το δάνειο που επιθυμείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας σήμερα και ας δούμε πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε, Μόνο ειλικρινής και γνήσια άνθρωποι ευπρόσδεκτοι να ισχύουν, μερικές Φορές αυτό που χρειαζόμαστε είναι μόνο γύρω μας και μπορεί να καταλήξετε να μην χρειάζεται να μπει σε περισσότερο χρέος για να λύσουμε τα οικονομικά προβλήματα, Με μια καλή συμβουλή και λύση που προσφέρουμε, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ψάχνετε για να βγούμε από αυτό το στενό γωνία, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας αυτή τη στιγμή. Ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος να ρωτήσει για τις υπηρεσίες μας.

    Συμπληρώστε τις παρακάτω πληροφορίες:

    όνομα:
    ηλικία:
    διεύθυνση:
    μέλος:
    χώρα:
    τηλεφώνου:
    ποσό που απαιτείται:
    διάρκεια δανείου:
    σκοπός του δανείου:

    Ευγενικά με ελάτε σε επαφή με το συντομότερο δυνατόν έτσι μπορούμε να αρχίσουμε με τη διαδικασία δανείου σας

    Email(chasebanktransferdesk@gmail.com)
    chasebanktransferdesk@yandex.com

    Με Φιλικούς Χαιρετισμούς.
    Τζέιμσταουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρετε,

    Είμαι η Mrs.Nance δανείστρια δανείου, δίνω δάνειο σε όσους έχουν ανάγκη από δάνειο και σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση ή να πληρώσουν κάποιους λογαριασμούς. Δίνω Προσωπικά Δάνεια, Επιχειρηματικά Δάνεια, Φοιτητικά και Εταιρικά Δάνεια. Εν τω μεταξύ, οι ενοχλήσεις και οι αδερφές μου είναι πρόθυμες να σας βοηθήσουν με το ποσό που χρειάζεστε ως δάνειο αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα αίτησης δανείου.

    Συμπλήρωση και επιστροφή της φόρμας αίτησης δανείου

    Σημειώσεις: Ελάχιστο ποσό δανείου 10.000,00 και μέγιστο ποσό δανείου 1.000.000,00

    Ονομα .................
    Επίθετο...........
    Φύλο...............
    Ηλικία..........................
    Κατάσταση....................
    Χώρα.............
    Κατοχή................
    Μηνιαίο εισόδημα..................
    Ποσό που χρειάζεται................................
    Διάρκεια.....................
    Θρησκεία.............
    Αριθμός τηλεφώνου +................
    Αριθμός κινητού +................

    Χαιρετισμοί
    Κυρία Νάνς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρετε,

    Χρειάζεστε δάνειο για να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς σας; Ή για
    την επιχείρησή σας, εάν ναι, στείλτε μας email:
    nancsloanfirm02@gmail.com και, στη συνέχεια, συμπληρώστε αυτές τις
    πληροφορίες για να καταχωρίσετε το όνομά σας στη βάση δεδομένων μας.

    • Δανειστείτε οτιδήποτε από £ / Ευρώ / Ευρώ 10.000 έως £ / Ευρώ /500.000,00 ευρώ

    (1) Το όνομά σας:
    (2) Απαιτούμενο ποσό δανείου:
    (3) Αριθμός τηλεφώνου:
    (4) Διάρκεια:
    (5) Χώρα:
    (6) Φύλο:

    Ευχαριστώ
    Η κυρία Nancy MD

    ΑπάντησηΔιαγραφή