Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο

12.03.2020 - Γράφει ο Απόστολος Πουτουλούδης
Bildergebnis für ελληνική σημαία φωτοΓια να είναι κάποιος πολιτικοποιημένος δεν χρειάζεται να είναι κομματικοποιημένος. Όχι βέβαια πως είναι κακό! Η κομματική ιδιότητα δεν εμποδίζει να είναι και χρήσιμος στην κοινωνία. Όλοι μας άλλωστε έχουμε ένα ιδεολογικό αποτύπωμα. Κακό είναι ο φανατισμός, η αδιαλλαξία, η τυφλή αποδοχή θέσεων ή αλλιώς το κομματόσκυλο όπως συχνά τον χαρακτηρίζουν !
Η οικονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια ποικίλα προβλήματα που αρκετοί τα είχαμε διατυπώσει. Η Ελλάδα δοκιμάστηκε, αμφισφητήθηκε από τους εταίρους όσο καμιά άλλη χώρα. Πιστέψαμε πως η δοκιμασία θα έβαζε στην άκρη τις έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, πως θα βρίσκαμε επιτέλους σημείο συνεννόησης, πως θα ξαναγεννηθεί η ελπίδα στον τόπο μας. Δικαιολογημένη η πίκρα, η απογοήτευση, η θλίψη, ιδίως όσων πάλεψαν τίμια σε αυτή τη ζωή και ξαφνικά βρέθηκαν στην δίνη του κυκλώνα.
Το παλιό σαθρό σύστημα διακυβέρνησης όμως είναι αναγκασμένο κάποτε να πεθάνει, όχι λόγω της δικής μας θέλησης, αλλά λόγω κάποιων άλλων παραγόντων. Τα ευρωπαικά κράτη είναι αναγκασμένα να λειτουργήσουν σύμφωνα με κανόνες και στο μέλλον αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, πιστεύω θα παραγκωνίζονται και οι ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, σε τέτοιο βαθμό, που θα μας επιτρέπει να βρίσκουμε κοινές επιθυμητές λύσεις. Η μετάβαση απαιτεί πολιτικοποημένους πολίτες, που θα μπορούν να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, να δημιουργήσουν δημοκρατικά αναχώματα απέναντι στα οικονομικά συμφέροντα και τις διαπλοκές.
Την παρούσα στιγμή όμως χρειαζόμαστε ομοψυχία, να πέσουν οι τόνοι και όλοι μαζί να στηρίξουμε τους Ακρίτες, να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, πως βρίσκονται στην σκέψη μας! Οι Ακρίτες ήταν αυτοί που φρουρούσαν τα σύνορα και εμπόδιζαν τις λεηλασίες!
Η σοβαρότητα της κατάστασης στον Έβρο, στα νησιά, η αλλοπρόσαλλη τακτική του Σουλτάνου σε βάρος της χώρας μας πρέπει να μας βρίσκει ενωμένους και όχι διχασμένους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου