Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Για να σωθεί ο πλανήτης γη!

         Σχολιάζει ο Απόστολος Πουτουλούδης       

Αγελάδες ήρθε η ώρα σας (!)
Θυμάστε, τη διαφήμιση που λέει... Εσύ, πόσα πορτοκάλια έφαγες σήμερα;
Σημαντική η διατροφική αξία του πορτοκαλιού, δεν λέω, αλλά πόσο να αντέξουμε(!)...και αν δεν φάγαμε ή δεν στύψαμε πορτοκάλια!.. Περασμένα ξεχασμένα, αφού ήταν για το καλό της οικονομίας μας!..
Στο μέλλον όμως; Αχ στο μέλλον, τι μας περιμένει(!)..
Για να αναπτύξουμε λένε οικολογική συνείδηση, οι διαφημίσεις θα είναι κάπως έτσι...Πόσες αγελάδες ή αιγοπρόβατα έφαγες αυτήν την εβδομάδα;
Οι αγελάδες και τα αιγοπρόβατα, ως γνωστόν, παράγουν μεγάλες ποσότητες μεθανίου κατά την πέψη της τροφής τους και ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο Dr Andy Thorpe, καθηγητής οικονομικής ανάπτυξης στο πανεπιστήμιο του Portsmouth μας λέει.. 200 αγελάδες, παράγουν ισοδύναμη ποσότητα μεθανίου με άνθρακα, απο την καύση με αυτοκίνητο 21.400 λίτρων βενζίνης
Για τους ανθρώπους που ευθύνονται για το 63% της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ούτε λόγος(!)..Αθώες περιστερές....Αλλά και λόγος να γινόταν, δεν χρειαζόμασταν διαφήμιση ..
Απο αρχαιοτάτων χρόνων, είμαστε συνηθισμένοι να φαγωνόμαστε χωρίς λόγο. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε το βιολί μας...
Διαπίστωση... Ούτε το ανθρώπινο δράμα έχει τέλος, αλλά ούτε ο πλανήτης γη σωτηρία!
Οι επιστήμονες, εδώ και χρόνια κρούουν τον κώδωνα κινδύνου, αλλά συμμόρφωση καμιά...Και να φανταστείτε,τις τύχες μας τις ορίζει,το μόλις το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Τόσες είναι περίπου οι ποντικο-ηγεμονικές μορφές εξουσίας, που αδιαφορούν για όσα συμβαίνουν γύρω μας
Πόσες αγελάδες άραγε, θα χρειαζόταν να τους ραντίσουν με λίγο μεθάνιο, να απαλλαγούμε απο δαύτους;
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοσρείας.. Λόγω της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που θα εκτοπιστούν μέχρι το 2050, εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει απο 25 εκατ. έως ένα δισεκατομμύριο.
Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα της κατάστασης .. Ενώ το 1980 είχαν καταγραφεί 133 φυσικές καταστροφές, ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σε πάνω από 350 ανά έτος τα τελευταία χρόνια...και αυτά μόνο με μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 0,85ºC από ό,τι στο τέλος του 19ου αιώνα.
Προοπτικές για το μέλλον ..Ο (μηδέν)

Ίσως πρέπει να χαρακτηρίσουμε την εποχή μας ..΄΄Ως εποχή των ηλιθίων΄΄.
Έτσι τη χαρακτηρίζει και η Βρετανίδα ακτιβίστρια Franny Armstrong,στην ταινία ΄΄The Age Of Stupid..(Η Εποχή των 
Ηλίθιων)..Είμαι της άποψης, ότι βάσει της διαχείρισης ή κακοδιαχείρησης των φυσικών πόρων τα τελευταία 100 χρόνια, θα έπρεπε να μετονομάσουμε τον αιώνα, ως την Εποχή της Άγνοιας, την Εποχή των Ηλίθιων”, λέει ο ήρωας στην προσπάθεια του να αφυπνίσει συνειδήσεις. Ενώ αναρωτιέται, γιατί δεν κάναμε κάτι, να αποτρέψουμε το τέλος όσο είχαμε ακόμη χρόνο, ευκαιρία και δυνατότητα να μην μας καταδικάσουμε σε αυτοκτονία;
Και αν μιλήσουμε για αναγκαστική μετακίνηση πληθυσμών, λόγω πολέμων και εμφυλίων συρράξεων και τι κάνουν οι άξιοι ηγέτες μας να βρεθεί λύση...ΑΧ και πάλι ΑΧ!

Χρήσιμες πηγές

https://www.unhcr.gr/fileadmin/Greece/General/publications/OI_PROSFYGES_TOY_KOSMOY.pdf




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου