Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Το ΄΄Εγώ΄΄ μας

φωτογραφία διαδικτύου
Του Α. Πουτουλούδη

Η ζωή συνεχίζεται, αλλά πως? Δυστυχώς, με πολλά αποκαΐδια που αφήνει πίσω της.
Σε μια δύσκολη και τραγική στιγμή που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας, είναι δύσκολο να εκφράσεις τα συναισθήματα σου, μέσω ενός χώρου που είναι το διαδίκτυο. Την πραγματική μάχη την δίνουν οι άνθρωποι στο μέτωπο. Εμείς συμπάσχουμε, λυπόμαστε, αγανακτούμε, μα στο τέλος, πάντα λέμε, ευτυχώς Θεέ μου! Ευτυχώς, που δεν βρεθήκαμε εκείνη την κακιά στιγμή εκεί! Πόσο τυχεροί είμαστε που δεν βρεθήκαμε στη θέση τους! ..Άντε, θα ανεβάσουμε και καμιά εικόνα της Παναγιάς. Παναγιά σώσε την Ελλάδα μας και άλλα διάφορα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να περιμένουμε πάντα ένα Θεϊκό χέρι να μας σώσει. Εμείς, δεν είμαστε άξιοι να κάνουμε όσα είναι δυνατόν ανθρώπινα και να μην εκλιπαρούμε συνέχεια για Θεϊκή βοήθεια?
Εφόσον καταλαγιάσουν όλα αυτά, συνεχίζουμε και πάλι..Οι περισσότεροι, θα καθήσουμε πάλι μπροστά σε ένα άψυχο ρημαδοκούτι που συντονίζει τις ζωές μας, βυθισμένοι σε έναν εικονικό κόσμο, σκηνοθετημένο με πολύ μαεστρία, νομίζοντας πως είναι πραγματικός. Θα ακούσουμε τα κουτσομπολιά της ημέρας, θα θαυμάσουμε τις τηλεπερσόνες και τα μοντέλα, τις αναλύτριες των άστρων, τα ωραία κορίτσια της πασαρέλας και θα συνεχίσουμε να ακούμε τις χαζομάρες και τις φτηνές δικαιολογίες των πολιτικών για προσπάθεια, ανάπτυξη, οράματα κοκ...
Με λίγα λόγια, έχουν κάνει τη ζωή μας Lifestyle και showbiz
Αλίμονο αν τα αποδεχτούμε όλα αυτά. Η ζωή δεν είναι προκαθορισμένη. Εμείς την καθορίζουμε. Δεν εννοώ φυσικά μια απώλεια ζωής από έναν φυσικό θάνατο, αλλά για όλα όσα μας αναλογούν να κάνουμε και δεν πράττουμε.
Ακόμη και μια ψήφος στην κάλπη, μπορεί να καθορίσει τη ζωή μας.
Αλίμονο, αν αποδεχτούμε πως κάθε κριτική φωνή είναι οπισθοδρομική και συντηρητική.
Αλίμονο, αν αποδεχτούμε πως όλα όσα επιχειρούνται γύρω μας αποσκοπούν, τάχα μου, στην κοινωνική πρόοδο και σε έναν καλύτερο κόσμο, όπως μας τον ορίζουν οι ίδιοι.
Αλίμονο, αν αποδεχτούμε πως το εγώ τους υπερέχει έναντι των άλλων.
Η κριτική σκέψη βοηθάει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να αναζητήσουμε, να αναλύσουμε, να βασιστούμε στην λογική και όχι μόνο στο συναίσθημα. Να πάψουμε επιτέλους να είμαστε εγωιστές, υπεροπτικοί και αλαζονικοί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου