Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Ένα ξεχωριστό DNA!

Σχολιάζει ο Απόστολος Πουτουλούδης

Πολλές φορές αναρωτιέμαι, σε τι κόσμο θελουμε να ζήσουμε;
Θέλουμε να είμαστε μέτοχοι σε μια κοινωνία χωρίς διαχωρισμούς, μια κοινωνία ανοιχτή ή σε μια κοινωνία που δεν αποδέχεται προσμίξεις, μια κοινωνία με κοινωνικούς αποκλεισμούς, έναν κόσμο που ο καθένας κλείνεται στον καβούκι του για να μην ΄΄μολυνθεί ΄΄ απο μεταγγίσεις αίματος άλλων συνανθρώπων του;
Τελικά τι είναι αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει τις ανθρώπινες σχέσεις; Είναι η καθαρότητα ή ο σεβασμός; Είναι η φυλετική ανωτερότητα που μας αρέσει κάθε τόσο να επιδεικνύουμε έναντι άλλων ή πρέπει να επιζητούμε μια κοινωνία ισότιμη και δημοκρατική χωρίς συμπλέγματα ανωτερότητας και κατωτερότητας; 

Γιατί τα γράφω? Με έχουν κουράσει τα εθνικιστικά ιδεολογήματα περί ανωτερότητας και καθαρότητας της φυλής, περί ανωτερότητας της γλώσσας, θρησκείας και πολιτισμού, έναντι των άλλων ΄΄βαρβαρόφωνων κλπ. Για μένα ανωτερότητα σημαίνει ΄΄ανθρώπων πράξεις΄΄. Ευαισθησία και σεβασμός. Για εμάς τους νεότερους Έλληνες σημαίνει, όλο το κληροδότημα που μας άφησαν οι Αρχαίοι μας πρόγονοι να το αξιοποιήσουμε και να το πάμε παραπέρα. Τότε ναι! Θα νιωθω περήφανος!
Τώρα για την καθαρότητα της ελληνικής φυλής και το καθαρό μας DNA, αντιγράφω μια δήλωση του Κ. Τριανταφυλλίδη, γενετιστή, που δημοσιεύτηκε στο News 247. Η γενετική δεν αποδέχεται την ύπαρξη ανθρώπινων φυλών. Οι γενετιστές δεν θέλουν τις φυλές, οι κοινωνιολόγοι τις θέλουν. Όποιος θέλει κράτος καθαρό και καθαρές φυλές, πρέπει να ψάξει στα εργαστήρια και στα ποντίκια που έχουμε εκεί. Δεν υπάρχει όρος καθαρότητα φυλής. Οι γενετικές αναλύσεις παίζουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην πρόβλεψη και στην προστασία της υγείας του ανθρώπου. Η μελέτη μας υπογραμμίζει το γεγονός, ότι η ανάλυση του DNA μπορεί να μας βοηθήσει για να έχουμε ένα πιο υγιές μέλλον. Η σύγχρονη γενετική είναι αυτή που έθεσε τέλος στους διαχωρισμούς σε ανθρώπινες "φυλές" με την απτή απόδειξη ότι 85% περίπου της γενετικής ποικιλότητας απαντάται μεταξύ τυχαίων ατόμων του ίδιου πληθυσμού, έναντι του 7% μεταξύ διαφορετικών ανθρώπινων "φυλών".
Έχετε δεί φαντάζομαι το βίντεο όπου διάφοροι εθελοντές έδωσαν δείγματα για να μάθουν από που προέρχονται. Τα αποτελέσματα ήταν τελείως διαφορετικά για όσα πίστευαν για την καθαρότητα τους.
Αυτά απο εμένα!...


 Σχολιάζει ο Ι. Αρβανιτάκης

Πόσες φορές, γραπτώς και προφορικώς, έχω συγκρίνει τον εγκέφαλό μας μ’ έναν βιολογικό σκληρό δίσκο, που γεννιέται μ’ ένα δεδομένο λογισμικό και ορισμένες βασικές εφαρμογές. Απ’ εκεί και πέρα λειτουργούμε επί τη βάσει των προγραμμάτων και εφαρμογών που άλλοι εγκατέστησαν στο σύστημά μας. Συνεπώς όλες οι συμπεριφορές μας, λίγο πολύ, εξαρτώνται από το είδος του προγράμματος με το οποίο έχουμε τροφοδοτηθεί.
Όταν γεννηθούμε δεν έχουμε ταυτότητα ούτε εθνικότητα! Δεν έχουμε ιδέα, αν είμαστε λευκοί, μαύροι, καφέ, κίτρινοι, ιθαγενείς ή ακόμη και άνθρωποι! Δεν γνωρίζουμε αν είμαστε αγόρια ή κορίτσια, δεν ξέρουμε ούτε ποια θα είναι η γλώσσα που θα μιλήσουμε μήτε και τη θρησκεία μας! Από την νηπιακή ηλικία υφιστάμεθα μια διαρκή πλύση εγκεφάλου σ’ όλα τα επίπεδα. Οι πληροφορίες που μας παρέχουν, ιδίως στις μικρές και νεαρές ηλικίες, είναι καταλυτικές και συμβάλλουν τα μέγιστα στη σφυρηλάτηση/διαμόρφωση του μελλοντικού μας χαρακτήρα.
Έτσι λειτουργούν κατ’ επέκταση και οι κοινωνίες μας! Ευτυχώς που κατά καιρούς βάζει το χεράκι της η επιγενετική και διορθώνει κάποιες καταστάσεις.
Άλλο ένα μεγάλο θέμα το DNA, θα ήταν όμως αφέλεια σήμερα, αν πιστεύουμε πως υπάρχουν γενετικά αμιγείς πληθυσμοί. Ίσως στον Αμαζόνιο, όπου κάποιες φυλές καταφέρνουν ακόμη να ξεφεύγουν από τον επικαλούμενο πολιτισμό.
Όσο για τον κόσμο που θέλουμε να ζήσουμε…του αλληλοσεβασμού, της αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης κτλ., όπως τα λέμε μεταξύ μας αρκετές φορές, δεν αρκεί μόνο ο Λάκης, ο Γιάννης ή ο Κώστας να το επιθυμούν! Όλοι οι άνθρωποι, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, πρέπει να εκπέμπουν και λαμβάνουν στο ίδιο μήκος κύματος! Πολλά πρέπει να γίνουν! Αν το πείραμα στεφθεί με επιτυχία, θα το διαπιστώσουν οι επόμενες γενεές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου