Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Η πολιτική του κλωτσηδόν..

Οι θάλασσες μας είναι μια χωματερή..Μην πετάτε πλαστικά! Για όσους δεν συμμορφώνονται, πάρτε τους στο κυνήγι, ΚΛΩΤΣΗΔΟΝ!
Συχνά- πυκνά έρχεται ο ο φίλος μας , Andreas Stache να μας υπενθυμίσει το συλλογικό μας καθήκον, να ξυπνήσει την οικολογική μας συνείδηση απέναντι στο περιβάλλον.
Στο τέλος του κειμένου, υπάρχει επιστολή διαμαρτυρία για θέσπιση πολιτικών, πιο κοντά στο περιβάλλον. Να απαλλαγούμε επιτέλους απο την πλαστική πλημμύρα.
Η σύγχρονη κοινωνία έχει κατασκευάσει αμέτρητα πλαστικά προιόντα. Έχετε αναρωτηθεί, τι γίνονται όλα αυτά τα προιόντα;
Πόσες φορές, δεν έχουμε δει πλαστικές σακούλες, μπουκάλια και ένα σωρό άλλα σκουπίδια να κοσμούν τις παραλίες ή να ταξιδεύουν στις θάλασσες ; Πόσοι απο εσάς, τα πηγαίνουν σε κάδους ανακύλωσης;
Μην πάτε μακριά, ρίξτε μια ματιά στο σπίτι σας...Πόσες σακούλες ή άλλα πλαστικά αντικείμενα δεν έχετε; Τώρα πείτε μου, τι κάνετε με όλα αυτά; Θα μου πείτε ανακύκλωση; Μπα δεν νομίζω! Σου λέει ο άλλος, γιατί να το κάνω εγώ, αφού ο διπλανός μου τα πετάει στο δρόμο.
Χαίρομαι πραγματικά, όταν κάποιοι σηκωθούν απο τις ξαπλώστρες τους και αφήνουν τον χώρο τους καθαρό..Τώρα για τους υπόλοιπους, υπάρχουν αρκετοί τρόποι αφύπνισης...Ο καλύτερος και ο πιο δοκιμασμένος, είναι ο κλωτσηδόν.
κλωτσηδόν

Αλλά για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, σε συλλογικό επίπεδο, είναι η πολιτική που ακολουθείται για το περιβάλλον.
Η ευαισθητοποίηση των πολιτών για περιβαλλοντικά θέματα πρέπει να είναι μια συνεχής προσπάθεια. Είναι όμως αρκετό με εκκλήσεις, να αλλάξουμε τις συνήθειες και τις συμπεριφορές των ανθρώπων;
Όσες εκκλήσεις και να κάνουμε στους πολίτες, συνήθως τις αγνοούν και αρνούνται να αλλάξουν συνήθειες. Γι αυτό τον λόγο είναι σημαντικό η Ευρωπαική Επιτροπή περιβάλλοντος, να αναλάβει αποφασιστική δράση, να θεσπίσει νόμους, να αναγκάσει τις εταιρείες να στηριχτούν σε βιολογικά προιόντα και να σταματήσει επιτέλους η πλαστική πλημμύρα.
Οι θάλασσες μας είναι μια χωματερή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να αναλάβει δράση κατά των πλαστικών . Όμως οι εταιρείες πλαστικών απειλούν να αποδυναμώσουν το σχέδιο . Με διαμαρτυρίες μπορούμε να συμβάλλουμε αποφασιστικά.
Η παρακάτω επιστολή απευθείνετε στον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Karmenu Vella και σε μερικούς άλλους υπεύθυνους.
Η επιστολή – διαμαρτυρία έχει ως εξής. Όσοι επιθυμούν μπορούν να υπογράψουν..Είναι απλό. Βάζετε τα στοιχεία σας και τα επιβεβαιώνετε στο ηλεκρονικό σας ταχυδρομείο.
Παρακαλώ, σταματήστε τα σκουπίδια στους ωκεανούς μας και γνωστοποιήστε το όραμα ενός κόσμου χωρίς πλαστική ρύπανση.
Στόχος, η μείωση της κατανάλωσης και η παραγωγή πλαστικών.
Βεβαιωθείτε ότι τα πλαστικά παράγονται χωρίς τοξικά πρόσθετα και πως το πλαστικό ανακυκλώνεται.
Η εξάπλωση των μικροπλαστικών στα θαλάσσια οικοσυστήματα, αποτελεί μία σημαντική απειλή για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Γιατί είναι τα πλαστικά απορρίμματα στη θάλασσα τόσο επιβλαβή;
Στους ωκεανούς του πλανήτη εκτιμάται ότι ήδη βρίσκονται περίπου 150 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων και κάθε χρόνο προστίθενται άλλα οκτώ εκατομμύρια τόνους. Το πρόβλημα είνα ότι τα πλαστικά απόβλητα δεν σαπίζουν. Αμέτρητα θαλάσσια πτηνά, ψάρια ή φώκιες μπλέκονται σε πλαστικά καλώδια ή τρώνε πλαστικά και πεθαίνουν. Με την πάροδο του χρόνου, κομμάτια από πλαστικό διασπώνται σε μικροπλαστικά και απορροφώνται από πλαγκτόν, οστρακοειδή και φύκια και έτσι εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.
Eίναι στο χέρι μας να αλλάξουμε συνήθειες!

https://www.campact.de/plastikmuell/appell/teilnehmen/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου