Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ο Διάλογος Αθηναίων και Μηλίων... Η αλαζονεία των ισχυρών

Τίποτα δεν έχει αλλάξει, απο τη εποχή που ο ισχυρός όριζε το ΄΄δίκαιο΄΄και την τιμωρία στον αδύναμο, σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες ... και μάλλον η συνήθεια, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ!..
Μόνο τα προσωπεία των ισχυρών αλλάζουν.
Τελικά όλα είναι ένας φαύλος κύκλος..
Οι ισχυροί δεν αφήνουν περιθώρια ανυπακοής....Γνωρίζουν πολύ καλά, πως θα πάρουν αυτό που ζητούν.. Γι΄ αυτούς δεν υπάρχει διαφωνία.
Μπορούν να σε καταδικάσουν σε λιμοκτονία, να σε κάνουν δούλο, πρόσφυγα, ζητιάνο...Στο πλευρό τους, όπως πάντα, οι μίζεροι εξουσιολάγνοι υποκριτές, οι καιροσκόποι.
Δεν τους ενδιαφέρουν οι εκατόμβες νεκρών που αφήνουν πίσω τους...αρκεί να πειθαρχούμε στα θέλω τους!
Αρκεί να συνεχίσει το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, να κατέχει τον μισό ιδιωτικό πλούτο του πλανήτη...
Ε, όχι !..Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε, επειδή νομίζουν, πως δεν έχουμε άλλη επιλογή! Είναι χρέος όλων μας, να αφυπνιστούν συνειδήσεις, να αντιστρέψουμε τους όρους του παιχνιδιού. Να πάψουμε να ζούμε με ψευδαισθήσεις και να ανταλλάσσουμε τα όνειρα των παιδιών μας για λίγες μεταξωτές κορδέλες..

Να μην υποκύψουμε!.... Και όπως είπαν και οι Μήλιοι... Η υποχώρηση δε δίνει καμιά ελπίδα, ενώ με το να αγωνιστούμε, υπάρχει ακόμη ελπίδα να μείνουμε όρθιοι.
.........
Τον Μάρτιο του 416 π.χ οι Αθηναίοι και ενώ ήταν σε ισχύ η λεγόμενη Νικίειος Ειρήνη, με ισχυρές δυνάμεις εκστράτευσαν εναντίων των Μηλίων και απαίτησαν εκβιαστικά να προσχωρήσουν στην Αθηναική Συμμαχία.

Τον διάλογο των Μηλίων με τους Αθηναίους που προηγήθηκε, εξιστορεί ο Θουκιδίδης, καταδεικνύοντας τον πιο αδίστακτο κυνισμό των ισχυρών.
Στη συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, οι εκπρόσωποι των Μηλίων συζητούν με τους πρέσβεις των Αθηναίων ...

https://web.archive.org/web/20060528013924/http://www.freehellenes.org/keimena/thukididis/thukididis.htm

Hellenic History ... Thucydides    
The Dialogue between Milians & Athenians       

(in Englisch... at the same Link)         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου