Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

yalanci σωτήρες

Τι κακό πράγμα να μην έχουμε και σήμερα μια Πυθία να μας καθοδηγεί...όπως στην εποχή του Θησέα;
O Θησέας για την άσκηση της ορθής εξουσίας είχε την βοήθεια των Θεών, με χρησμό που έπαιρνε από την Πυθία.
Και έτσι....Όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες απολάμβαναν ισονομία και ισοπολιτεία!
Αλλά επειδή σήμερα, δεν υπάρχει Πυθία και ο Θεός αδιαφορεί... η αφέλεια, οδηγεί ανθρωπους να βρίσκουν αντικαταστάτες..yalanci Πυθίες και σωτήρες....
Έτσι το ρόλο της Πυθίας για ορισμένους, τον έχει αναλάβει ο Σώρρας και η Χρυσή Αυγή ..
Και στις δυο περιπτώσεις, έχει αποκλειστεί η λογική και στο προσκήνιο υπάρχει η τρέλα, το θαύμα, το μίσος και η βλακεία.
Με αφορμή το περιστατικό, που έγινε σήμερα (17.01.2017) σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα, με πρωταγωνιστές τα μέλη της Χρυσής Αυγής...θα επαναλάβω και πάλι, όσα κατά καιρούς λέω και ξαναλέω ....όσο και αν γίνομαι κουραστικός...
Δεν μ΄ ενδιαφέρει να αρέσω ..με ενδιαφέρει η κοινωνία και το μέλλον των παιδιών μας..Με ενδιαφέρει να επικοινωνήσω με ανθρώπους, που γνωρίζουν το χρέος τους.
Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους, ότι τα φαινόμενα βίας και οι ρατσιστικές εκδηλώσεις, δεν έχουν θέση στη Κοινωνία...Και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση, να επικαλούμαστε την άγνοια ως άλλοθι..
Υπάρχουν τα ιστορικά γεγονότα, αλλά και τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τους δεσμούς αίματος μεταξύ της Χρυσής Αυγής και των νεοναζί..
Εμείς ως μονάδες, προσπαθούμε να επισημάνουμε τους κινδύνους, να μιλήσουμε για όσα υποβαθμίζουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια ...αλλά δεν έχουμε τη δύναμη να μετακινήσουμε βράχια...
Τον κύριο ρόλο τον παίζει η πολιτεία με τα θεσμικά της όργανα ( νομοθετικές, εκτελεστικές και δικαστικές εξουσίες)...
Με τον Σώρρα δεν θα ασχοληθώ...ελπίζω γρήγορα να μας αδειάσει τη γωνιά και να ησυχάσουμε...αλλά η Χρυσή Αυγή, έχει ριζώσει για τα καλά και δύσκολα θα απαλλαχθούμε απο δαύτην.
Το ερώτημα που τίθεται είναι.. Για πιο λόγο η Δικαιοσύνη καθυστέρησε να αντιμετωπίσει την χρυσή αυγή ως εγκληματική οργάνωση και για πιο λόγο η Πολιτεία δεν προχώρησε μέσω Συντάγματος σε απαγόρευση πολιτικού κόμματος;
Περιμένουμε τον απο μηχανής θεό, να μας λύσει τα προβλήματα;...
Μακάρι να ήταν έτσι!...Αν δεν κουνήσουμε λίγο τα χεράκια και τα ποδαράκια, δεν αλλάζουν οι καταστάσεις...Οπως έλεγαν και στην αρχαιότητα..Συν Αθηνά και χείρα κίνει.
Ο φασισμός και οι νεοναζί, είναι ό, τι χειρότερο θα μπορούσαμε να βιώσουμε τα σημερινά χρόνια.
Στην Αυστρία , επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, στη βάση του αποκαλούμενου «Νόμου Απαγόρευσης» σε έναν 38χρονο Αυστριακό, για επανειλημμένες αναρτήσεις από φωτομοντάζ με ναζιστικό περιεχόμενο στο Facebook, το καλοκαίρι του 2013.
Ο νόμος είχε ψηφιστεί αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945, από την πρώτη αυστριακή κυβέρνηση και με τον οποίο ετίθετο εκτός νόμου το ναζιστικό κόμμα και ρυθμιζόταν νομικά η αποναζιστικοποίηση της Αυστρίας.
Προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών για οποιαδήποτε δράση σχετιζόμενη με τον εθνικοσοσιαλισμό – ακόμα και για «απλή» συνθηματολογία, σύμβολα και εμβλήματα – και εφαρμόζεται αμείλικτα σχεδόν πάντα από τα αυστριακά δικαστήρια σε τέτοιες περιπτώσεις.
Εδώ τίποτα δεν βρίσκαμε που να τους συσχετίζει με ναζιστική - εγκληματική οργάνωση; ...ή μήπως έτσι, γινόμαστε αντιδημοκράτες;
Είνα απαράδεκτο να υπάρχει αυτή η εγκληματική οργάνωση και να καλύπτεται πίσω απο τον ΄΄μανδύα΄΄ του πολιτικού κόμματος.
Ενισχύστε τις αντιρατσιστικές οργανώσεις, Φωνάξτε! ..Γράψτε!..Κάντε το χρέος σας! ..Κουνήστε επιτέλους τον τοίχο!...
Οι χαρές της ζωής πολλές! ...Οι ομορφιές περισσότερες!..Αλλά η ζωή έχει και πολλές έγνοιες!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου