Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Πολυχρωμία των ιδεών και σκέψεων και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης.

πολύχρωμη σκέψη
Ερέθισμα απο ποιόν άλλον; Aπο τον καλό μου φίλο, Γιάννη Αρβανιτάκη .
Η μαθηματική πράξη (πχ . 4+5 =9, 6+3 =9 ...δηλ. δαφορετικοί μαθηματικοί συνδυασμοί παράγουν το ίδιο αποτέλεσμα, είναι μια μέθοδος, που βοηθάει να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, μέσα απο άλλη στρατηγική.
Πανσπερμία ιδεών και σκέψεων .ε,  τι ωραία που ακούγεται! Ακόμα και η περίφημη φράση ..΄΄Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες΄΄....

και για την αποκατάσταση της αλήθειας...θα πω ότι η φράση δεν ανήκει στον Βολταίρο, αλλά γράφτηκε απο ην Evelyn Beatrice Hall στο βιογραφικό της βιβλίο The Friends of Voltaire ..
΄΄I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it΄΄
Αν όμως, ξεφύγουμε από τη συνδυαστική μαθηματική σκέψη και περάσουμε στην κοινωνία, εδώ τα πράγματα λίγο περιπλέκονται (Διακαίωμα σκέψης + τρόπος σκέψης + επιθυμητό αποτελέσμα).

Το δικαίωμα της ελεύθερη σκέψης, γνώμης, όπως και της συνείδησης, της θρησκείας είναι από τις βασικές ελευθερίες του ανθρώπου και το έχει ο καθένας.
Και όπως λέει ο διδάσκαλος, Ιωάννης Γιαννικόπουλος ΄΄κι αν όχι <τον τρόπο σκέψης>, σίγουρα οφείλουμε να σεβόμαστε <το δικαίωμα σκέψης>, διότι μόνον προ-υπάρχοντος του σεβασμού της σκέψης, δικαιούται να υπάρχει η άσκηση κριτικής της σκέψης
Η μαθηματική προσέγγιση, δίνει σε αρκετούς την ιδέα, πως το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, έχει σχέση με το γουστάρω, έτσι μ΄αρέσει και σε όποιον αρέσει. ...
Αν παραμείνει στην έκφραση, λες, ας το πάρει το ποτάμι.. έλα όμως, που από τις απόψεις κάποιων, περνάμε στην υλοποίηση και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι μόνο!
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα ...
Διεθνής Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Άρθρο 14. - 1. Κάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες.
2. Το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί κανείς να το επικαλεστεί, σε περίπτωση δίωξης για πραγματικό αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου ή για ενέργειες αντίθετες προς τους σκοπούς και τις αρχές του ΟΗΕ.
Εδώ τι έχετε να πείτε, με τις διαφορετικές απόψεις των ανθρώπων και πως κατανοεί ο καθένας το δικαίωμα;
Φίλες και φίλοι μου, ανταλλάσσουμε εμπειρίες, απόψεις με σκοπό να φτάσουμε σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν αντικρούει στις ανθρωπιστικές αξίες ...και όχι, στα λόγια να βρισκόμαστε.
Ανούσιες αντιπαραθέσεις που αντικρούουν σε βασικούς κανόνες ανθρωπιάς, δεν μας χρειάζονται!
Σε όλες τις εκφράσεις, απόψεις.....πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο άνθρωπος ( όταν μιλάμε για άνθρωπο) και η αξιοπρέπεια του και είναι σημαντικό να τη διαφυλάξουμε.
Οι απόψεις μας, είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας κ
αι κάπως έτσι, θα συνεχίσουμε να ελπίζουμε...

Πηγή: Διεθνής Χάρτα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου