Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Άκουσον - άκουσον

Άκουσον -άκουσον ...τι τόλμησε να ζητήσει;...Απόδειξη!
Τον πιάσανε τον ΄΄Τύπο΄΄ ...
Αν και δεν γνωρίζω, την έκβαση της υπόθεσης. Εντούτοις, είναι ένα περιστατικό, ανάμεσα στα τόσα, που χαλάει την ΄΄πιάτσα΄΄.
Μου τα διηγήθηκε φίλη..

Η κοπελίτσα  Γερμανίδα, φίλη του γιού της. Ταξίδεψε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, για δουλειά κάποιας εταιρείας. Απο το αεροδρόμιο πήρε ταξί, για να την μεταφέρει στο ξενοδοχείο.
Ακούστε τι τόλμησε, να ζητήσει, το άμοιρο, το κοριτσάκι. Απόδειξη απο τον ταξιτζή ... Χα - χα.. Την ήθελε λέει, για να δικαιολογήσει το χρηματικό ποσό στη δουλειά της...Άκουσον άκουσον, απόδειξη!.. Απορώ με το θράσος της.. Με χίλια ζόρια λοιπόν και αφού ακούστηκαν αρκετά ουφ - ουφ...την πήρε . Όταν ανέβηκε στο δωμάτιο, πρόσεξε η ημερομηνία, ήταν κατά δυο ημέρες παλιότερη...Ε, είπε! Δεν θα τα βάψω και μαύρα, επειδή ένας απατεώνας βρέθηκε στο δρόμο μου..

Αν ήταν πρίν δυο μέρες στην Ελλάδα, θα μπορούσε να τη δικαιολογήσει, αλλά τι να κάνει; Δεν υπήρχε τρόπος να γυρίσει στο παρελθόν.
Να προσθέσω...Μόνο κοριτσάκι και άμοιρο δεν είναι! Κοπελάρα και ευαίσθητη, που τυγχάνει να τη γνωρίζω προσωπικά.
Το βράδυ, διηγήθηκε το περιστατικό σε μια Ελληνίδα, που για κακή τύχη του οδηγού ταξί, ο αδελφός της ήταν πρόεδρος σε σωματείο ΤΑΧΙ...Τον βρήκαν τον απατεωνάκο, στο άψε σβήσε. Σας είπα, δεν γνωρίζω τι έγινε, αλλά μου αρκεί.. 

Πρέπει κάποτε να καταλάβουν, πως τέτοιες πρακτικές έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία και μας πληγώνουν αφάνταστα...Αυτά περί ευσυνειδησίας....
Λησμόνησα να σας πω. Το ταξίμετρο έγραφε κάπου 25 ευρώ..και σκεφτόταν να δώσει και φιλοδώρημα. Το ξέχασε όμως γρήγορα, γιατί ο τύπος ζήτησε 40.
Μια οικονομία φίλες και φίλοι μου, δεν κρέμεται απο 10 και 20 ευρώ, αλλά με έχουν κουράσει οι ηλιθιότητες των ανθρώπων. Κουράστηκα να ακούω εμείς, εμείς, εμείς, εμείς! Μόνο εμείς έχουμε δημιουργήσει πολιτισμό!..Εμείς είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελληνων! ..Εμείς, μόνο εμείς! ...Και οι άλλοι καλά είναι να προσαρμόζονται, στα δικά μας θέλω.
Οι λέξεις ΕΣΕΙΣ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σπάνιες! Ελάχιστοι άνθρωποι τολμούν να τις εκφράσουν.
Θα μπορούσα να σας πω και για μεγάλες απάτες, απο μια εποχή που νομίζαμε παράδεισο, αλλά σε τι ωφελεί;...
Πότε θα θα καταλάβουμε, ότι πέρα απο την οικονομική κρίση, υπάρχει και κρίση ηθική;
Τα φαινόμενα αυτά, δεν έχουν δυναμώσει με τη σημερινή κρίση. Δυστυχώς υπήρχαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου