Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΕΜΒΟΛΙΟΦΟΒΙΑ

ΕΜΒΟΛΙΟΦΟΒΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΟΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ, ΜΥΘΟΙ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ, ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Ένα ενημερωτικό άρθρο, απο τον αγαπητό μου φίλο, Γιάννη Αρβανιτάκη, έρχεται να δώσει απαντήσεις στα όσα ισχύουν για τα εμβόλια, αλλά και να καταρρίψει μύθους και ψέματα που κυκλοφορούν εδώ και καιρό.

Πρέπει να καταλάβουμε, ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές!
Σχετικά με την προέλευση ειδήσεων, παγιδευόμαστε συνειδητά ή ασυνείδητα στις πληροφορίες που μας σερβίρουν τα ΜΜΕ ...(ευτυχώς όχι έγκυρα) ....

και δυστυχώς, πέφτουν αρκετοί σε παγίδες και αναπαράγουν ανακριβείς πληροφορίες, άρθρα, χωρίς τη παραμικρή επιστημονική υπόσταση.
Η ενημέρωση είναι ευθύνη των γιατρών, αλλά η απόφαση δική μας. Το πρόβλημα έγκειται στην κριτική ικανότητα του καθενός να αξιολογήσει τις πληροφορίες και ίσως, στην αδυναμία της Παιδείας, της οικογένειας, να αναπτύξει το επίπεδο κριτικής σκέψης στα παιδιά, απο μικρή ηλικία.
Μετά την ενημέρωση των γιατρών και με τόσα που έχουν γραφτεί, σε σοβαρά περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ο αναγνώστης είναι υπεύθυνος, να καθορίσει απο μόνος, τη στάση του.
Πολλές φορές, τις συνωμοσιολογίες τις σβήνει ο χρόνος...αλλά μέχρι τότε, μακρύς ο δρόμος!.
Μερικοί μιλούν για επιδημία χαζομάρας.... (όταν επιμένεις για κάτι ανυπόστατο, που δεν στηρίζεται στην επιστημονική έρευνα) ...Εγώ δεν το βλέπω έτσι...αλλά έτσι είναι η ζωή ! Οι άνθρωποι προτιμούν να ξέρουν κάτι, για να ικανοποιήσουν τον κόσμο τους και δεν έχει σημασία, αν αυτό ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας....Πάντα έτσι ήταν!

Η αναπαραγωγή ψευδών ΄΄εντυπωσιακών΄΄ ειδήσεων, μύθων, είναι ένα συνήθες φαινόμενο...
Σίγουρα, όλοι μας πέφτουμε σε παγίδες, αλλά εδώ το θέμα έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία και δεν είναι το μοναδικό , που πρέπει να μας ανησυχεί..

Αντίστοιχα άρθρα, με διάφορα ματζούνια, υπερτροφές, δίαιτες κλπ., που μπορούν να θεραπεύσουν αρρώστιες, όπως πχ. τον καρκίνο, έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.
Μερικοί ισχυρίζονται ότι η φιλοσοφία της ΄΄εναλλακτικής ιατρικής΄΄, σβήνει κάθε μεγάλη πρόοδο της ιατρικής...αλλά αυτό το θέμα, χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση.
Σίγουρα, θα υπάρξουν κάποιες παρενέργειες, απο τη χρήση εμβολίων...αλλά όπως λέει και ο Γιάννης, είναι σπανιότατες. Το όφελος για τη δημόσια υγεία, είναι τεράστιο.
Στη ζωή μας χρησιμοποιούμε πολλά περισσότερα επιβλαβή πράγματα, με πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις..
Όσοι εμβολιασμένοι, δεν πέρασαν τις αρρώστιες και δεν ξέρουν πόσο επικίνδυνες είναι, καλά θα κάνουν, να μην προσπαθούν να αναπαράγουν ψευδείς πληροφορίες. Είναι επικίνδυνο!
Αν και νομοθετικά έχει ρυθμιστεί, το πρόβλημα παραμένει...Η προληπτική ιατρική, καθιερώνεται υποχρεωτική απο το 1999 και περιλαμβάνει και τον εμβολιασμό των παιδιών,...εντούτοις υπάρχουν αρκετοί αρνητές. Πάνω απο όλα, προέχει η υγεία των εμβολιαζομένων αλλά και η υγεία του γενικού πληθυσμού .
Αυτό που επίσης, μπορώ να πω, στους φίλους -ες., είναι να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας, να διαταυρώνεται την πληροφορία και όχι να στηρίζεστε σε κάποια δημοσιεύματα, αμφιβόλου προέλευσης. Η αλήθεια κρύβεται σε επιστημονικές μελέτες και έρευνες, που είναι μακροχρόνιες. Συμφέροντα μεταξύ των εταιρειών, πάντα θα υπάρχουν για την προώθηση των προιόντων τους, αλλά ας μην σταθούμε εδώ....
Το μέλλον των εμβολίων, είμαι σίγουρος, θα έχει εξέλιξη!


Για περισσότερη επιστημονική ενημέρωση...κλικ στον σύνδεσμο του Ι. Αρβανιτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου